keiron_henk_01

Biologi, FM

Valmistuin Helsingin yliopistosta biologian koulutusohjelmasta filosofian maisteriksi 2001 pääaineenani morfologis-ekologinen eläintiede. Olen työskennellyt Luonnontieteellisellä keskusmuseolla Eläinmuseon rengastustoimistossa petolintuseurannan koordinaattorina vuodesta 2001 alkaen (2005–2008 äitiys- ja vanhempainvapailla). Huhtikuussa 2010 aloitin väitöskirjatyön petolintuseurannan aineistosta.

Linnut ovat olleet lähellä sydäntäni pienestä pitäen. Virallisemmin olen kirjannut lintuhavaintoja vihkoon 20 vuoden ajan. Linnut ovat myös ammattini: olen opastanut linturetkillä, opettanut biologian opiskelijoille lintujen tunnistusta luennoilla ja kenttäkursseilla, kertonut linnuista radio- ja tv-ohjelmissa ja tehnyt kartoitus- ja linjalaskentoja. Olen myös toimittaja Linnut-lehdessä.

Minulla ei ole vapaa-ajan ongelmia, kun töiden jälkeen puuhaan lasten kanssa ja käyn sauvakävelyllä sekä jumpassa. Ehdin välillä linturetkille, jotka suuntautuvat useimmiten lähelle, kuten Espoon Laajalahdelle. Kuoroharrastukseni on toistaiseksi tauolla.