keiron_henk_06

Biologi, FM

Valmistuin Helsingin yliopistosta biologian koulutusohjelmasta vuonna 2004. Pääaineeni oli eläinekologia. Olen perehtynyt erityisesti lepakoiden ekologiaan ja suojeluun, joihin sekä pää- että sivutoimeni tällä hetkellä liittyvät.

Vuodesta 2004 lähtien olen tehnyt monentyyppisiä lepakkoselvityksiä. Vuosien varrella olen myös tehnyt kurssiassistentin, luontoretkioppaan ja freelance -kirjoittajan töitä. Päätyöhöni projektitutkijana Luonnontieteellisellä keskusmuseolla Eläinmuseossa kuuluu muun muassa EUROBATS -suojelusopimukseen liittyviä tehtäviä.

Suojelunäkökulma korostuu myös harrastuksessani lepakoiden suojelua ja tutkimusta sekä harrastusta edistävän Suomen lepakkotieteellisen yhdistyksen puheenjohtajana. Toinen keskeinen harrastukseni on partiotoiminta, jossa olen ollut mukana pitkään. Tärkeimmät pestini ovat kasvuhankkeen projektijohtajuus piirijärjestössä sekä organisaatioiden kehittämisen parissa toimivan Euroopan alueen työryhmän jäsenyys. Pidän monenlaisesta luonnossa liikkumisesta ja vaeltamisesta niin lähiluonnossa kuin kaukomaillakin. Kun aikaa liikenee, uppoudun mielelläni hyvän kirjan pariin.