Suunnittelu

Suunnittelu

Kaipaako viheralue parempaa opastusta tai aiheuttaako kuluminen ongelmia? Tai vaatisiko viheralue hoitoa, mutta organisaatiosta puuttuu tietoa millä keinoin luonnon monimuotoisuutta saataisiin hoidolla lisättyä tai säilytettyä?

Kestävällä virkistyskäytöllä tarkoitetaan luonnon kulumisen ja häiriöherkkyyden huomiointia ja toimivaa kulun ohjausta. Tarjoamme viher- ja suojelualueiden käytön ja hoidon suunnittelua. Olemme suunnitelleet luonnoltaan arvokkaiden alueiden käyttöä ja hoitoa eri paikoissa Uudellamaalla. Luonnonkauniissa paikoissa yhdistyvät usein sekä suojeltavia luontoarvoja että virkistyspainetta. Eri intressien yhteensovittaminen vaatii aktiivista vuoropuhelua.

Alueen houkuttelevuutta ja käyttöarvoa voi lisätä selkeillä opastauluilla. Suunnittelemme paikkaan tai asiakkaan toivomaan aiheeseen sidotun luontopolun. Tarinoita elävöittävät kauniit luontovalokuvat tai piirrokset, jotka saamme räätälöityinä verkostomme ammattikuvaajilta tai kuvittajilta.

Olemme erikoistuneet niittyjen hoidon suunnitteluun ja ohjaukseen. Tiimistämme moni on työskennellyt Helsingin Vuosaarenhuipun parissa. Kierrätysmailla, istutuksilla ja oikealla hoidolla on luotu kaunis luontokeidas maantäyttöalueelle ja kunnostetulle kaatopaikalle. Hoidetun niittymaiseman lajistoon ovat vakiintuneet niittykasvit, esimerkiksi kiuru ja kivitasku sekä monet perhoset.